Uutuuslevyt 2.7.2014 - tsekkaa viisi ansiokasta uutuutta

Timo Tolkki's Avalon: Angels of the Apocalypse

Timo Tolkki's Avalon: Angels of the Apocalypse

Sen "alkuperäisen" suomalaisen kitarasankarin Timo Tolkin viimeisin metallitrilogia on edennyt toiseen osaansa. "Angels of the Apocalypse" -albumi tarjoaa tutkittavaa niin powermetalin kuin vähän progressiivisemmankin raskaan musiikin ystäville.

Pitkäsoiton laulajakatras on tietenkin vähintäänkin vakuuttava, sillä Tolkin viimeisimpiä biisejä tulkitsevat muun muassa Fabio Lione (Rhapsody of Fire, Angra), David DeFeis (Virgin Steele), Elize Ryd (Amaranthe) ja Floor Jansen (Nightwish, ReVamp).

Tilaa omasi EMP:ltä!  

Crowbar: Symmetry in Black

Crowbar: Symmetry in Black

Pitkän linjan neworleansilainen raskasrock-jyrä (painotetattakoon, että paino on sanalla RASKAS) Crowbar täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja yhtye juhlistaa neljännesvuosisataa tyylikkäällä "Symmetry in Black" -kiekolla.

Downin riveissä pitkään soittanut Crowbar-pomo Kirk Windstein on hyvää pataa Phil Anselmon (ex-Pantera) ja muiden Down-miesten kanssa - bändien yhteiskiertuetta odotellessa siis... Tai no, miten vain, mutta Crowbar pitäisi joka tapauksessa saada Suomeen! Tilaa omasi EMP:ltä!  

Bury Tomorrow: Runes

Bury Tomorrow: Runes

Brittiläinen metalcore-yhtye Bury Tomorrow on kulkenut monien hankaluuksien läpi. Vuonna 2006 perustettu bändi oli lopettamassa uraansa moneen otteeseen esimerkiksi joskus vuoden 2011 aikana.

Sitten iso Nuclear Blast -yhtiö kiinnitti englantilaisviisikon ja yhteistyön ensimmäinen hedelmä oli vuonna 2012 ilmestynyt "The Union of Crowns". Nyt on vuorossa uusi albumi "Runes" ja aggressiivinen pitkäsoitto nostaa Bury Tomorrow'n taas yhtä tai kahta askelta ylemmäksi metalcoren maailmanlaajuisessa hierarkiassa. Jos vaikkapa Killswitch Engage uppoaa niin Bury Tomorrow kannattaa ehdottomasti tarkistaa.

Tilaa omasi EMP:ltä!  

Arch Enemy: War Eternal

Arch Enemy: War Eternal

Halmstadilainen Arch Enemy pudotti melkoisen pommin aikaisemmn tänä vuonna, kun yhtye ilmoitti kiinnittänensä uudeksi solistikseen The Agonist -bändissä laulaneen Alissa White-Gluzin - siis täysin yllättäen. Edellinen keulakuva Angela Gossow sai kiertämisestä yksinkertaisesti tarpeekseen.

Arch Enemyn uutuusalbumi "War Eternal" onkin herättänyt runsaasti huomiota eikä lainkaan turhaan. Ruotsalaisryhmän melodinen deathmetal on edelleen maailmanluokkaa ja White-Gluz suoriutuu mainiosti tulikokeestaan. Syyskuussa suomalaisfaneille onkin sitten luvassa mukavia livekokemuksia, kun Arch Enemy soittaa Joensuussa, Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä aikavälillä 17.-20.9.

Tilaa omasi EMP:ltä!  

Rival Sons: Great Western Valkyrie

Rival Sons: Great Western Valkyrie

Hieman kevyempää musiikillista linjaa edustaa yhdysvaltalainen, vuonna 2008 perustettu Rival Sons, jonka nopeasti laajentuva discografia kasvoi juuri loistavan "Great Western Valkyrie" -levyn verran.

Muun muassa Led Zeppeliniltä vaikutteita ottavan kalifornialaisnelikon letkeän tarttuva materiaali on mahtavaa kesämusiikkia ja "Great Western Valkyrie" nouseekin takuulla monen retrohenkisen rockfanin "kesän soundtrackiksi". Toivottavasti Rival Sons palaa pian myös Suomeen - yhtyehän lämmitteli juuri Aerosmithia -, sillä bändi on lavaolosuhteissakin aivan loistava.

Tilaa omasi EMP:ltä! Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.  

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: Arch Enemy Avalon Angels of the Apocalypse Bury Tomorrow Bury Tomorrow Runes Crowbar Great Western Valkyrie heavy levyarvio metal Rival Sons rock Symmetry in Black Timo Tolkki Tuotteet uutuuslevyt War Eternal | Pysyvä linkki

Jaa tuote: