Uutuuslevyt 2.3.2014 - tsekkaa viisi ansiokasta uutuutta!




Kuolemanlaakso - Tulijoutsen

Kuolemanlaakso: Tulijoutsen Celtic Frostia aikoinaan kipparoineen Tom G. Warriorin tuoreen Triptykon-yhtyeen viitoittamilla poluilla kulkeva suomalaisyhtye Kuolemanlaakso julkaisi "Tulijoutsen"-kakkoslevynsä 28. helmikuuta.

Albumin avaava jylhä "Aarnivalkea" kertoo ainakin sen, että Triptykon-vaikutteet ovat tällä hieman kerralla taaempana ja Kuolemanlaakso sukeltaa muun muassa brittiläisen My Dying Briden lohduttomiin maisemiin. Swallow The Sunissakin laulavan Mikko Kotamäen tulkinta vakuuttaa myös Kuolemanlaakso maailmassa.

Myös suomalaisesta luonnosta vaikutteita hakeva Kuolemanlaakso nauhoitti pitkäsoittonsa savolaisessa mökissä syksyisen järven rannalla ja tämän myös kuulee levyn äänimaailmassa - pöllön autenttista huhuilua myöten.

Tilaa omasi EMP:ltä!

Vanishing Point - Distant is the sun

Vanishing Point: Distant Is The Sun

Nyt täytyy myöntää, että Vanishing Point onnistuu yllättämään varsin reilulla kädellä.

Aussiyhtyeen edellinen kiekko "The Fourth Season" ilmestyi vuonna 2007 ja sen jälkeen porukan kokoonpanossa on tapahtunut rajuja muutoksia. Muun muassa kokoonpano-ongelmien johdosta tätä levyä on saatu odottaa... ja odottaa vähän lisää. Mutta mikä parasta, pitkäsoittoa on kannattanut odottaa, kenties jopa tämän seitsemän vuoden verran!

Aikaisempaa sinfonisempi ja tuotetumpi "Distant Is The Sun" soundaa yksinkertaisesti mainiolta, mutta kovimmat pisteet bändi ansaitsee silti sävellyksistä. Bändin melodinen ja puhtaasti laulettu metalli tarttuu saman tien eikä tahdo enää päästää otteestaan.





Kerrottakooon myös, että "Circle Of Fire" -biisissä VP-solisti Silvio Massaron duettokaverina toimii Tony Kakko!

Tilaa omasi EMP:ltä!

Manowar - Kings of Metal MMXIV

Manowar: Kings Of Metal MMXIV

Jenkkibändi Manowar juhlii niin albumi- kuin kiertuemuodossa maineikkaan "Kings Of Metal" -albuminsa 25-vuotispäiviä. Yhtye on nauhoittanut albumin kokonaan uudelleen, pieniä sovitusmuutoksia unohtamatta. Esimerkiksi bassosoolo "The Sting Of The Bumblebee" tarjoaa uusia tuulia ja "The Blood Of The Kings" -biisi muistuttaa kaikista niistä maista, joissa Manowar on koskaan esiintynyt.

Suomalaiset Manowar-fanit pääsevät myös kokemaan amerikkalaisorkesterin oman Magic Circle -festivaalin Helsingissä ensi kesänä. Jo maaliskuussa yhtye soittaa pari keikkaa Tallinnan Rock Cafessa, mutta nuo konsertit ovat valitettavasti loppuunmyytyjä.

Tilaa omasi EMP:ltä!

Cynic - Kindly Bent To Free Us

Cynic: Kindly Bent To Free Us

Amerikkalaisyhtye Cynic oli ensimmäisen toimintakautensa (1987–1994) aikana teknisen raskaan musiikin vahvimpia suunnannäyttäjiä. Muun muassa Deathin ja Atheistin riveissäkin takavuosina soittaneiden Cynic-muusikoiden erimielisyyksiin aikoinaan hajonneen yhtyeen fanien ilo olikin ylimmillään 2000-luvun puolivälissä, kun miamilaisyhtye ilmoitti kasaavansa rivinsä uudelleen.

"Traced In Air" -pitkäsoitto (2008) sai odotetun riemukkaan vastaanoton ja äskettäin ilmestynyt toinen paluualbumi "Kindly Bent To Free Us" on jo onnistunut lunastamaan paikkansa Cynicin discografiassa. On kuitenkin huomattava, että jenkkiryhmän varhaisia deathmetal-vaikutteita kaipaavien kannattaa suorittaa pari tutustumiskuuntelua, sillä Cynicin taidokas työskentely on tänä päivänä taiteellista, eteeristä ja omia polkuja kulkevaa - sen deathmetalin kustannuksella. Tilaa omasi EMP:ltä!

Vampire - Vampire

Vampire: Vampire

Siitä deathmetalista puheen ollen... Siitä ei todellakaan ole puutetta tuoreen ruotsalaisyhtye Vampiren debyytillä.

Tämä(kään) bändi ei keksi pyörää uudelleen vaan se hurjastelee vanhan liiton kuolometallin maailmassa, mutta jotakin kummallisen kiehtovaa Vampiren kovin tutun kuuloisesta möykkäämisestä silti löytyy. Tai ehkä se on se tunne... Energistä levyä kuunnellessa pystyy nimittäin melkein haistamaan sen hikisen treenikämpän, jonka uumenissa näitä mainiosti groovaavia ralleja on kirjoitettu.

Levyn soundit ovat tietyllä tavalla raa'at, mutta ne sopivat Vampiren yksinkertaiseen materiaaliin loistavasti. Muun muassa vanhan Slayerin ja Celtic Frostin sekä hieman tuoreemmista nimistä vaikkapa Watainin fanit saattavatkin löytää Vampiresta oikein hyvän uuden kaverin.

Tilaa omasi EMP:ltä!

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: Timo musiikki

Tagit: cynic distant is the sun kindly bent to free us kings of metal mmxiv kuolemanlaakso levyarvio manowar tulijoutsen Tuotteet uutuuslevyt vampire vanishing point | Pysyvä linkki

Jaa tuote: