Perinteisempi Liisa Ihmemaassa -cosplay

Kesällä otimme kolmen pikkusiskoni kanssa Liisa Ihmemaassa -teemaisia kuvia. Silloin stailasin heistä Liisan, Hatuntekijän ja kanin pienellä twistillä. Täältä näette sarjan ensimmäisen postauksen ja täältä toisen. Nyt neljäs pikkusiskoni Siperianhusky (kyllä, minulla niitä riittää) oli menossa Disney-teemaisiin juhliin ja päätimme toteuttaa hieman perinteisemmän Liisan. EMP:ltä saa virallisia Disneyn fanituotteita, joista päädyimme klassisimpaan vaaleansiniseen mekkoon eli Alice Classic Dressiin. Blondi peruukki, hieman stailausta ja tadaa - Siperianhusky voitti koko pukukilpailun! Voisi siis sanoa, että ensimmäinen suunnittelemamme (varsinainen) Liisa Ihmemaassa -cosplay oli puolueettomasti sanottuna onnistunut.

Perinteisempi Liisa

Disneyn viralliset fanituotteet

Disney on tosissaan lähtenyt levittämään satujen maailmaa aikuisillekin. Mikäs siinä, nostalgia myy ja kun tuotteet ovat oikeasti kauniita, niitä voi käyttää muutenkin kuin cosplay-asuna. Vaikka tämä meidän Liisa Ihmemaassa -cosplay-asumme onkin selkeästi asu, mekko ei itsessään kilju Liisaa. Paitsi jos katsoo läheltä, sillä kuosissa on Liisa-teemaisia Irvikissoja, teekuppeja ja taskukelloja.

Mekon kuosi

Tietysti myös animaatioista tehdyt uudet leffat saavat himoitsemaan Disney-mekkoja, -koruja, -paitoja ja ihan mitä kaikkea keksitäänkään tehdä. Jo pelkästään Liisa-tuotteita on EMP:llä melkein sata. Uusi Kaunotar ja hirviö -elokuva ei ole vielä edes ilmestynyt, mutta senkin fanituotteita on ilmestynyt jo lähes 40. Seuraavaksi voisimmekin ehkä kuvailla jotakin siihen liittyvää. Jos myyntiin ei tule karvaista onesie-haalaria, mäyräkoirani Vili voisi näytellä hirviötä.

Mielestäni uudet elokuvat perustuvat silti muullekin kuin nostalgialle. Uusissa versioissa on hauskasti erilaisia sävyjä ja juonenkäänteitä kuin alkuperäisissä piirretyissä, puhumattakaan näyttelijöiden uudelleen luomista hahmoista. Liisassa näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin - kuka voisikaan olla parempi Hullu Hatuntekijä kuin Johnny Depp? Olen myös todella innoissani Emma Watsonin roolista Bellenä tänä vuonna ensi-iltansa saavassa Kaunottaressa ja hirviössä. Tietysti iso osa innostuneisuudestani johtuu siitä, että elokuva oli pienenä yksi lemppareistani, mutta on siinä muutakin. Uskon ja toivon, että elokuvasta tehdään oikeasti aikuisia kiinnostava, ei pelkästään nostalgiatrippiä.

Liisa Ihmemaassa -cosplay

Vaikka yritimmekin jäljitellä alkuperäistä Liisaa asua suunnitellessamme, on look silti hieman modernimpi. Ensinnäkin asusta puuttuu esiliina. Toiseksi peruukin ja mekon lyhyys verrattuna Liisan tukkaan ja mekkoon tekevät asusta sopivasti erilaisen. Tykkään yleensäkin enemmän ottaa vaikutteita kuin kopioida orjallisesti, mutta tässä tapauksessa piti tietysti ottaa huomioon pukukilpailu ja tunnistettavuus. Mielestäni onnistuimme hyvin liikkumaan juuri siinä alueella, että hahmon tunnistaa, mutta pieniä muutoksia on tehty.

Liisa Ihmemaassa - perinteisempi versio

Vinkkinä kerron vielä, että Disneyn mekkojen (tai ainakin Liisa-malliston) koot ovat melko pieniä. Huomasimme asian aikaisemmissa kuvauksissa, joten tilasimme tämän Huskyn yllä olevan mekon koossa M, vaikka hän on normaalisti S. Ehkä Disney yrittää tehdä mekoistaan sellaisia, että ne sopivat lapsillekin? En tiedä, mutta kannattaa tilata kokoa tai kahta isompi tuote.

Ihanaa tammikuun jatkoa sekä Kaunottaren ja hirviön odotusta toivottelevat Siperianhusky ja

Kategoriat: Ruki

Tagit: alice in wonderland Alice through the looking glass cosplay disney disney klassikot fanittaminen fanituotteet Liisa ihmemaassa mekko tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: