King 810 - Mistä nyt puhutaan, osa 1.

King 810 (c) Roadrunner Records

Viime aikoina raskaan musiikin piireissä on kohistu amerikkalaisyhtye King 810:sta. Esimerkiksi enemmän tai vähemmän arvostettu englantilainen Metal Hammer -lehti matkusti yhtyeen kotikulmille Flintin kaupunkiin Detroitin liepeille ja teki tästä hätkähdyttävästä aiheesta ison reportaasin. Maineikkaan Roadrunner-levy-yhtiön juuri julkaisema King 810:n debyyttialbumi "Memoirs Of A Murderer" sai puolestaan lehdeltä yhdeksän pistettä kymmenestä.

Kyllähän näitä riittää - siis tasokkaita bänditulokkaita. Miksi siis kaikki "hypetys" juuri tämän jenkkiryhmän ympärillä? No, kohina liittyy ennen kaikkea King 810:n tarinaan ja yhtyeen brutaalin realistiseen imag... anteeksi, konseptiin.

King 810 on siis kotoisin Flintista, jonka on sanottu olevan Yhdysvaltain vaarallisin kaupunki, niin kutsuttu Murder Town. Brutaaleja aseellisia ryöstöjä, raakoja murhia ja muita hirveyksiä tapahtuu Flintissä tuon tuostakin - ja King 810 muuttaa vähintäänkin "karaisevan" elinympäristönsä musiikiksi ja sanoituksiksi.

Ankarimmillaan hieman varhaiselta Slipknotilta sekä Kornilta kuulostava ja toisena hetkenä jopa Johnny Cashin kaltaisten artistien tutuiksi tekemiin herkkiin singer/songerwriter-tunnelmiin uppoutuva King 810 tietää hyvinkin tarkasti mistä se ammentaa, sillä yhtyeen päävisionääri David Gunn pidätettiin ensimmäisen kerran yhdeksänvuotiaana (!). Lisäksi alle kolmekymppinen muusikko on istunut vankilassa ja häntä on ammuttu esimerkiksi ryöstön yhteydessä.

Kiitettävän autenttista kamaa, siitä ei pääse mihinkään!

Tässä vaiheessa pitää myös alleviivata, ettei King 810 suinkaan ihannoi esimerkiksi  aseita ja niiden sumeilematonta käyttöä. Bändi yksinkertaisesti haluaa ulosantinsa olevan äärimmäisen vahvasti tekemisissä todellisuuden kanssa ja kun näiden muusikoiden kotikulmat ovat oikeasti erittäin vaarallisia... Niin, minkä siinä sitten teet?

God help us save Flint (c) www.king810.com

No, oli miten oli niin suomalaisen on jollakin tavalla vaikea suhtautua King 810:aan. Meillä täällä Pohjolassa kun ei onneksi ole aivan sellaista kuin ankaran työttömyyden runtelemassa Flintissä, joten tämän yhtyeen karu konsepti tuntuu... No, se tuntuu jotenkin liiankin todelliselta ja sitä kautta hyvin ahdistavalta.

Kummallista kyllä, mutta samaan aikaan tämä todellinen "imago" tekee King 810:sta myös kiinnostavan ja jollakin tavalla jopa kiehtovan. Samalla bändi herättää kysymyksen, että onko metallimusiikki taas vaihteeksi vaarallista? Niin kuin se joskus oli, tai ainakin siltä se tuntui...

No, ainakin vähän. Katsokaapa "Killem All" -video (varoituksen sana: video sisältää väkivaltaista materiaalia eikä se sovi nuorille katsojille):

https://www.youtube.com/watch?v=yJDAgMVzNto

Herättäähän tuo ajatuksia. Miksi joku haluaisi asua "tuolla"?

Kun tätä koko asiaa miettii hetken, King 810:n brutaali "todellisuuskuva" tuntuu myös monella tavalla järkeenkäyvältä. Esimerkiksi: herranen aika, pitäähän jonkun nyt kertoa jos Yhdysvalloissa, länsimaisessa hyvinvaltiossa, on tosiaankin tällaista!

Jos King 810:n musiikki ylipäänsä kiinnostaa niin sitten kannattaa tutustua myös yhtyeen materiaalin toiseen laitaan, esimerkiksi "Devil Don't Cry" -biisin myötä:

https://www.youtube.com/watch?v=efiisHKRfl0

Kuten keskustelua herättävien yhtyeiden kohdalla aina niin myös King 810 on saanut internetissä liikkeelle varsinaisen kommentoijien armeijan, niin puolesta kuin vastaankin.

Mitä mieltä te olette? Jos yleistetään rankasti niin onko King 810 vastenmielinen esimerkki tämän päivän sairaasta länsimaisesta yhteiskunnasta vai onko yhtye omalla tavalla tärkeällä ja hyödyllisellä asialla? Vai jotakin aivan muuta?

Mikäli tämä kirjoitus oli mielestäsi kiinnostava, jaathan sen eteenpäin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin kautta? Jos sinulla on jotain aiheeseen liittyvää mielessäsi, kirjoita kommentti, niin saamme aiheen ympärille aikaan keskustelua. Tätä kirjoitusta saa vapaasti lainata ja siihen linkittää, kunhan vain muistat mainita lähteen.

Kategoriat: musiikki Timo

Tagit: flint killem all king 810 levyarvio memoirs of a murderer metallimusiikki roadrunner slipknot Yleistae | Pysyvä linkki

Jaa tuote: