Eläinystävällinen ja myrkytön hiusväri

Olen lopettanut hiusteni värjäämisen n. 1,5 vuotta sitten. Sitä ennen olin värjännyt tukkaani teini-ikäisestä asti. Päässäni on ollut vaikka mitä väriä, mutta palasin aina mustaan ja tummanruskeaan. Sitten tajusin, että oma tukkani on ihan juuri sen värinen, mustanruskea. Outoa kyllä, kasvattaessani hiusväriä pois, oma väri näytti juurikasvuna aluksi jotenkin harmaalta. Päästyäni alkuvaiheen ohi kevytsävytteiden avulla päätin, etten enää ikinä värjää omaa mahtavaa hiusväriäni piiloon. Ikävästi kuitenkin eräs kuurina käyttämäni naamavoide pääsi vaalentamaan hiukset kasvojeni ympäriltä! Jotain oli tehtävä, mutta en halunnut pilata pitkää prosessiani kestovärjäämällä koko päätäni.

Myrkytön hiusväri

Manic Panicin eläinystävällinen ja myrkytön hiusväri, sävy Raven

Ajattelin värjätä hiukseni ihan vaan marketin kevytsävytteellä, mutta onneksi vähän tutkin asiaa. Kevytsävytteetkin sisältävät PPD:tä, allergisoivaa ja mahdollisesti jopa hengenvaarallista myrkkyä. Hiusvärien vaaroista on ollut viime aikoina paljon puhetta ja monet ovatkin katkaisseet hiusvärikierteensä. Hyvä! Olen sitä mieltä, että legenda suomalaisten rumanvärisistä hiuksista on suuresti liioiteltua. En ole ikinä tavannut ihmistä, jolle ei sopisi hänen oma, luonnollinen hiusvärinsä. Toisaalta ymmärrän hiusten värjäämisen, olenhan itsekin aika vaihtelunhaluinen ja tykkään villeistä hiuksista. Mikä siis neuvoksi?

Ratkaisu on onneksi keksitty ja se on suoravärjäys. Ehkä suoravärjäyksen kanssa joutuu näkemään hiukan enemmän vaivaa, koska väri haalistuu pois n. 10 pesussa, mutta ainakaan et myrkytä itseäsi. Suoraväreissä ei ole PPD:tä tai sen johdannaisia. EMP:ltä saa Manic Panicin tuotteita, joista päätin kokeilla blondeihin läikkiini merkin mustaa hiusväriä nimeltä Raven. Jos haluat tummiin hiuksiisi jotakin kirkasta väriä, kannattaa ne ensin tietenkin blondata. Vaalennusaineessa ei ole allergisoivaa myrkkyä, joten se on turvallinen (vaikkakin tuhoaa tukkaa). Minä laitoin tämän värin kuitenkin suoraan hiuksiini.

Testauksessa sävy Raven

Kumihanskat ovat tarpeelliset

Värissä oli ihan kelpuutettava mustan sävy. Olen aikaisemmin värjännyt jonkin toisen merkin mustalla, ja sävy oli liian sininen. Manic Panicin musta oli enemmänkin vihreään taittuva, mutta ei häiritsevästi. Ainakaan päänahkani ei ollut sininen vielä viikko värjäyksen jälkeen! Olen värjäystouhussa vähän hutiloiva, mutta yritän aina muistaa käyttää kumihanskoja, muistakaa tekin. Kun on pari kertaa kulkenut kädet mustansinisinä, muistaa jotenkin ostaa niitä hanskoja varastoon. Hiukset kannattaa ennen värjäystä pestä syväpuhdistavalla sampoolla, niin väri tarttuu paremmin. Jos ei satu sellaista omistamaan, voi ihan perussampooseen sekoittaa ruokasoodaa, niin saa hiuksista muotoiluaineiden jämät irti. Suoraväri on todella tahraavaa, joten sitä ei kannata levitellä vessan laatoille tai omaan naamaan.

Nyt on tukka kuosissa!

Olin lopputulokseen tyytyväinen! Vaaleat läikät peittyivät ja pysyivät piilossa pari viikkoa, eli Manic Panicin pysyvyys on suurinpiirtein sama kuin muillakin suoraväreillä. Suosittelen erityisesti tätä hiusväriä, koska se ei käytä eläinperäisiä tuotteita väreissään eikä testaa niitä eläimillä. Eläintestaus on vastenmielistä ja jos voin välttää eläimillä testattuja tuotteita, teen niin. Eikä haittaa, että väreillä on hauskoja nimiä, kuten Dye Hard, hehehhee. Minä nauroin.

Nyt vaan odottelen, että ne vaaleat osiot kasvavat pois ja värjäilen niitä aina välillä. Ekalla värjäyskerralla levitin värin koko päähän, ja täytyy kyllä sanoa, että oli ihan kiva olla hetken aikaa taas tosi synkeän mustatukkainen! Vaikka oma väri onkin paras, vaihtelu virkistää.

 

Kategoriat: Ruki

Tagit: Hiusvaeri Manic Panic tuotteet | Pysyvä linkki

Jaa tuote: